Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/skeppasz.pl/includes/menu.inc).

Polubić gotowanie

Nasze artykuły

Krucha kaczka z karmelizowanymi jabłkami
Author: Sofa
Source: Sofa
Każdy z nas prędzej czy później staje oko w oko z kuchnią i próbuje dać jej radę. Nieistotne jest jakiej jesteśmy płci czy ile mamy lat na karku ponieważ cel jest ten sam - przygotować smaczną potrawę.

Żaden to wstyd nie umieć gotować, gdyż w przeszłości zawsze nas ktoś z tego wyręczał. Na przykład opiekuńcza mamusia, pracowita małżonka czy też zakochany w gotowaniu mąż. Ale gdy zostajemy sami a nie rozbijamy się za jedzeniem na dowóz ani za zalewaniem makaronu z przyprawami, który o dziwo nazywa się zupką chińską, to zostaje samodzielne gotowanie.

Przed przystąpieniem do tej poszerzającej horyzonty czynności, wydaje nam się, iż nie ma nic trudniejszego. Jednak im więcej w tym siedzimy, okazuje się, że nie ma nic prostszego a z biegiem czasu uznamy to nawet za przyjemne. Nadejdą te chwile gdy podczas spotkania w grupie przyjaciół będziemy mogli dorzucić swoją opinię o gotowaniu gdy akurat będzie temat sobotniego grilla na 6 osób. Czy to nie fajne uczucie na czymś się po prostu znać i dawać innym cenne rady?

Ledwie się rozbiegniemy a będziemy chcieli mieć własną książkę kucharską by posiąść "tajemną" wiedzę kuchni francuskiej, włoskiej, rosyjskiej, japońskiej oraz wielu innych.

Jeżeli interesuje Cię omawiane zagadnienie, nowa treść (http://lemonroom.pl/fototapety-do-kuchni-65-napoje.html) prezentuje szczegółowo interesujące zagadnienia, które będą niezwykle absorbujące.

Książka kucharska czy to w formie papierowej czy cyfrowej powinna pod ręką zawsze być, bo przecież nie ma co ograniczać się do paru potraw jeśli pole do popisu jest znacznie większe i tak w ogóle nie do wyczerpania.

Warto nauczyć się gotować zarówno pierogi z serem (źródło), gołąbki, sałatkę warzywną jak i wybitne sosy do makaronu czy ostatnio lubiany chyba przez wszystkich sos czosnkowy. Sos czosnkowy który nota bene stał się w Polsce gigantycznym fenomenem. Dodaje się go teraz do każdej potrawy, która nie jest słodka. Bez wyjątku czy to kotlet mielony, kebab czy pizza. Doprawdy zjawisko na sporą skalę, nie można się już dziwić, że np. sałatka Cezar (kliknij: ) czy pasta rybna, które w założeniu nie zawierają czosnku, mogą być nam w barze podane właśnie z takim sosem. Jeśli nie w potrawie to na pewno przy niej niej.



Ale przecież potrawy na ostro to nie koniec świata. Wiadomo, że to są dania główne i te właściwie powinniśmy nauczyć się przygotowywać. Ale należy pamiętać by nie zaniedbywać deserów i dodatków, które mogą zaspokoić nie jedno wymagające podniebienie. W gotowych przepisach w łatwy sposób znajdziemy sposoby na mega dobry koktajl bananowy, pyszne ciasto z herbatnikami (tutaj) a nawet dowiemy się jak produkowana jest chałwa i jak ją zrobić domowymi sposobami. Wszystko zależy od naszych chęci, bo gotowych przepisów znajdziemy bez liku.

Przepisy na pichcenie to jednak nie koniec obsługi kuchni.

Czyżbyś czuł chęć na więcej wpisów na opracowany tu temat? Zachęcamy więc do kolejnej strony - po prostu naciśnij to polipropylen kanalikowy i przenieś się do naszego portalu.

Bo przecież w tej tematyce istotne są również inne procesy, jak np. dekoracje. Dowiedzieć się można jak udekorować tort, jak składać serwetki, jak dobrać kieliszki, co kłaść na stół jako dekorację i wiele innych.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany takimi sprawami to na pewno wyszuka dla siebie wygodne źródło informacji. Może to być kulinarny portal internetowy ale i wielka książka poświęcona gotowaniu i kuchni. Trzeba tylko chcieć.


Author: B.S.